Prosjekt «Emballasje og bygg» presenterer resultatene

Bilde hentet fra hjemmesiden trearkitektur.no

Den 20. februar 2024 holder Circular Packaging Cluster og Norwegian Wood Cluster felles frokostwebinar for å informere om interessante resultater fra et felles prosjekt som nå avsluttes. Benytt sjansen til å bli oppdatert.

Prosjekt «Emballasje og bygg - sirkulær ressursutnyttelse og emballering av trematerialer til bygg» er gjennomført som et samarbeidsprosjekt mellom Circular Packaging Cluster og Norwegian Wood Cluster, og med støtte fra Viken fylkeskommune. Hovedhensikten med prosjektet har vært å samarbeide om løsninger for bedre ressursutnyttelse av tre til bygg og bidra til effektiv, sirkulær emballering i treindustrien og byggenæring.

Prosjektet har hatt som grunnidé å overføre erfaringer mellom emballasjens verdikjede og treindustrien for å bidra til en mer sirkulær, industriell økonomi. Emballasje har i mange år hatt en aktiv utvikling innen sirkulære forretningsmodeller og omløpshastigheten er høy, noe som gjør verdikjeden godt egnet til utvikling og pilotering av ulike systemiske, tekniske og kommersielle løsninger.

- For våre bedrifter har det vært nyttig å bli kjent med den systemiske tankegangen til Circular Packaging Cluster. Prosjektet har bl.a. identifisert blokkeringer for økt sirkularitet i treindustrien, og disse vil Circular Packaging Cluster presentere under webinaet. Dessuten har Forestia, som del av prosjektet, tenkt nytt på emballasjeområdet og gjort veldig interessante erfaringer, noe Forestias adm.dir. Kristian Hanssen vil orientere om, sier klyngeleder Berit Sanness.

Program 8.30-10.00

Kort introduksjon om klyngene og prosjektet

v/Ola Ronæss, Circular Packaging Cluster, og Berit Sanness, Norwegian Wood Cluster

Prosjektets funn: Sirkulære barrierer og løsningsmuligheter i treindustrien

v/Ola Ronæss og Jørgen Ingeberg, Circular Packaging Cluster

CASE: Testing av løsning der papp erstatter sponplater som emballasje

v/adm.dir. Kristian Hanssen, Forestia AS

Spørsmål og kommentarer

Programmet finner du også her

Påmelding

Link til påmelding finner du her: PÅMELDING

 

Forrige
Forrige

Fortsetter reisen med klimavennlige bygg

Neste
Neste

Kunstig intelligens i trearkitektur