Vil gjøre skogbasert industri mer sirkulær

Prosjekt-teamet i Circular Bioeconomy Arena. Foran fra venstre: Therese Blom, Cecilia Carter, Gry Lenschow Andersen, Jan Björn, Lars Gillund. Andre rad fra venstre: Jan Oscarsson, Oda Rønning Danielsen, Mari Blokhus Nordtun, Helena Olausson, Elin Appel, Pasi Lampinen. Bak fra venstre: Jørgen Ingeberg, Maria Edling Hansson, Jan Hultman, Peter Edberg, Kristine Seger og Werner Melby. Foto Jessica Edlom.

Vi er i gang med Circular Bioeconomy Arena – et prosjekt som skal utvikle morgendagens sirkulære skogprodukter og -tjenester. Mandag og tirsdag var alle aktørene fra Sverige og Norge samlet for å snakke om hvordan startups og etablerte virksomheter skal finne nye veier sammen.

Målet med prosjektet er øke sirkulariteten innenfor skogbasert emballasje og trebyggeri. Dette vil vi gjøre gjennom å løfte frem gode, sirkulære forretningsideer og bidra til kommersialisering og oppskalering. Vi ser fordelene av å samarbeide på tvers av grensen Norge-Sverige fordi vi har en rekke, skogbaserte virksomheter som bygger på samme råstoff og geografi. Så tror vi at sjansen til å lykkes med både oppskalering av sirkulære løsninger og utvikling av innovasjonssystemene er større når vi utvider geografien og lærer av hverandre.

Denne uken samlet vi alle prosjektpartnere til en kickoff i Sunne. Prosjektet drives av næringsklyngene Paper Province og Norwegian Wood Cluster. Med på laget har vi fem sterke innovasjonsmiljøer i regionen; Klosser innovasjon, Kjeller innovasjon, Circular Packaging Cluster, Dalarna Science Park og Innovatum Science Park. Vi er stolte av å ha fått med oss en bra gjeng med mye variert erfaring innenfor innovasjon og virksomhetsutvikling.

CBA-prosjektet løper over tre år (aug23-juli26) og finansieres gjennom Interreg Sverige-Norge med støtte fra Innlandet Fylkeskommune, Viken fylkeskommune, Region Dalarna, Region Värmland, Västra Götalandsregionen og Vinnova.

Gry Lenschow Andersen fra Paper Province er leder for CBA-prosjektet, i samarbeid med Mari Blokhus Nordtun fra Norwegian Wood Cluster. Foto Jessica Edlom.

Første møte i prosjektteamet ble benyttet til å konkretisere mål og roller i de ulike arbeidspakkene. En engasjert gjeng som er opptatt av å skape gode resultater. Foto Mari Blokhus Nordtun.

Forrige
Forrige

OsloTre vinner av byggenæringens klimapris 2023

Neste
Neste

Norsk-svensk på ambassaden i Stockholm