Stangeskovene inn i NWC

Stangeskovenes adm.dir. Per Morten Wangen håper på stor nytte av å delta i Norwegian Wood Cluster. Foto: Erik Toverud

– Vår virksomhet omfatter hele den tremekaniske verdikjeden med skogbruk, industri og byggevarevirksomhet. I Norwegian Wood Cluster får vi muligheten til å delta i aktiviteter som dekker hele vår virksomhet, og det forventer vi blir nyttig, sier adm.dir. Per Morten Wangen, Stangeskovene AS. 

Stangeskovene AS ble etablert i 1899 og omfatter skogeiendommer, produksjon av trelast og vinduer samt byggevarebutikker. I alt har konsernet ca 270 ansatte og en samlet omsetning på ca 1,3 mill. kroner. Konsernet har tyngden av sine virksomheter i Østfold, østre del av >Akershus og søndre del av Innlandet. Hovedkontoret ligger i Aurskog-Høland i Akershus.

Interessant på flere sentrale områder
- Stangeskovene er en av få virksomheter som omfatter hele den tremekaniske verdikjeden med skogbruk, industri og byggevarevirksomhet. Det gjør det naturlig for konsernet å delta i næringsklyngen Norwegian Wood Cluster, da hele virksomheten med dette kan delta i et felles program, sier adm.dir. Per Morten Wangen, Stangeskovene AS.

- For oss vil medlemskapet i Norwegian Wood Cluster være spesielt interessant på områdene bærekraft med tilhørende sertifiseringer, kompetanseutvikling og rekruttering av fremtidens arbeidskraft, standardisering og økt digitalisering i bransjens transaksjonsutveksling i verdikjeden. Vi ser derfor fram til å ta aktiv del i klyngens arbeid og bidra til god delingskultur, sier Wangen.

Verdifullt supplement
Klyngeleder Berit Sanness ønsker Stangeskovene AS hjertelig velkommen som medlem i klyngen.

- Som en integrert virksomhet vil Stangeskovene kunne bidra med kompetanse og deltakelse i ulike tverrfaglige fora innenfor Norwegian Wood Cluster. Konsernet signaliserer også at man vil ha mulighet for å avklare og prøve ut forhold i ulike delprosjekter som forutsetter integrert samhandling. Stangeskovene representerer derved et verdifullt supplement til dagens medlemmer, sier Berit Sanness.

Formelt er det styret i Norwegian Wood Cluster SA som behandler søknad om medlemskap i klyngen. Bergene Holm AS ble tatt opp som medlem under styremøtet 6. februar 2024. 

Forrige
Forrige

Veileder for bærekraftsrapportering er tilgjengelig

Neste
Neste

Seminar om Grønne lån 19. mars